Zapewne znacie te uczucie, kiedy po ciężkim przejedzeniu, wasz organizm błaga o coś lekkiego, ale bogatego w zbawienne składniki.
Okazuje się, że najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Tę sałatkę przyrządzicie szybko, bez wysiłku, a jeśli zaserwujecie ją jako dodatek do dania głównego, może okazać się miłym zaskoczeniem.
Składniki:
Rukola
Orzechy włoskie
Suszone pomidory
Oliwki
Czerwona papryka
Szeroki makaron ryżowy
Oliwa z oliwek
Ocet jabłkowy
Miód
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
Sposób wykonania:
Makaron ryżowy przyrządzić według wskazówek podanych na opakowaniu.
Do głębokiego talerza włożyć rukolę wymieszaną, z pociętym na mniejsze części, makaronem ryżowym. Dodać pozostałe składniki i polać sosem.
Sos:
1 łyżeczka octu jabłkowego
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
Pół łyżeczki miodu
Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Smacznego