Sałatka z rukoli i makaronu ryżowego

Zapewne znacie te uczucie, kiedy po ciężkim przejedzeniu, wasz organizm błaga o coś lekkiego, ale bogatego w zbawienne składniki.
Okazuje się, że najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Tę sałatkę przyrządzicie szybko, bez wysiłku, a jeśli zaserwujecie ją jako dodatek do dania głównego, może okazać się miłym zaskoczeniem.

Składniki:

Rukola
Orzechy włoskie
Suszone pomidory
Oliwki
Czerwona papryka
Szeroki makaron ryżowy
Oliwa z oliwek
Ocet jabłkowy
Miód
Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób wykonania:

Makaron ryżowy przyrządzić według wskazówek podanych na opakowaniu.

Do głębokiego talerza włożyć rukolę wymieszaną, z pociętym na mniejsze części, makaronem ryżowym. Dodać pozostałe składniki i polać sosem.

Sos:

1 łyżeczka octu jabłkowego
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
Pół łyżeczki miodu

Wszystkie składniki dobrze wymieszać.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Translate »