Tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem

I co tu zrobić na obiad? Ile razy zadajecie sobie te pytanie? Ta tarta to nic odkrywczego, ale ekspresowość tego dania, pokochają wszyscy zabiegani.

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 paczka mrożonego szpinaku
1 opakowanie sera feta
1 cebula
1 ząbek czosnku

Sposób wykonania:

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na patelni wysmarowanej niewielką ilością tłuszczu. Dodać szpinak. Kiedy szpinak zmięknie, dodać pokruszony ser feta. Połączyć składniki.

Blachę do tarty wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciastem francuskim. Z pozostałości ciasta wyciąć paseczki do ozdobienia wierzchu.
Na blachę wyłożoną ciastem, położyć szpinakowy farsz.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni Celsjusza i piec około 15 minut (do zarumienienia się ciasta).

Najlepiej smakuje na ciepło.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Translate »