I co tu zrobić na obiad? Ile razy zadajecie sobie te pytanie? Ta tarta to nic odkrywczego, ale ekspresowość tego dania, pokochają wszyscy zabiegani.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 paczka mrożonego szpinaku
1 opakowanie sera feta
1 cebula
1 ząbek czosnku
Sposób wykonania:
Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na patelni wysmarowanej niewielką ilością tłuszczu. Dodać szpinak. Kiedy szpinak zmięknie, dodać pokruszony ser feta. Połączyć składniki.
Blachę do tarty wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciastem francuskim. Z pozostałości ciasta wyciąć paseczki do ozdobienia wierzchu.
Na blachę wyłożoną ciastem, położyć szpinakowy farsz.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni Celsjusza i piec około 15 minut (do zarumienienia się ciasta).
Najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego